Kuntavaalit 2021

Niina Alho

Rekrytointisuunnittelija, sairaanhoitaja ja TtM
38-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

 

Uskon, että yhteiskunnan eriarvoistumisen pysäyttämiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi on tehtävä töitä. Haluan olla jatkossakin rakentamassa elinvoimaista Kaarinaa, jossa ihmiset ovat keskiössä, yrittämistä tuetaan ja kaupungin taloutta hoidetaan vastuullisesti

Minulle on tärkeää, että lapsiin ja nuoriin panostetaan, koska silloin panostetaan tulevaisuuteen. Terveyspalveluiden tulee olla kaikkien kuntalaisten saatavilla ja ennaltaehkäiseviä sekä hyvinvointia edistäviä palveluita tulee edelleen kehittää. Ikäihmisille pitää turvata arvokas ikääntyminen sekä hyvä hoiva.

Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen ja Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja. Asun yhdessä englantilaisen aviomieheni, 9-vuotiaan tyttäreni ja kahden koirani kanssa Piikkiössä. Koirieni kanssa lenkkeilen paljon ja kuuntelen äänikirjoja. Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja ja lähihoitaja.

 

Arto Elo

kiinteistöhuoltoalan yrittäjä, toimitusjohtaja 64-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

 

Haluan olla mukana ja vaikuttaa päätöksentekoon uudessa muuttuvassa tilanteessa, nyt kun sote tulee se muuttaa kuntasektorin toiminta mahdollisuuksia. Asetan kokemukseni,tietoni ja taitoni käytettäväksi.

Haluan kehittää Kaarinaa edelleen niin että täällä on hyvä asua, elää ja yrittää. Sen myötä Kaarina voi säilyä elinkelpoisena ja itsenäisenä kaupunkina Turun seutukunnalla.

Valtuutettuna Piikkiössä v1985 alkaen ja Kaarinaan liittymisen jälkeen myös Kaarinan valtuussa.Vuosien myötä toiminut jäsenenä ja puheenjohtajana useissa lautakunnissa.

 

Matti Koho (sit)

eläkeläinen 67-vuotias kuntavaaliehdokas Tammisillasta

 

Omalla asialla Kaarinan ja kaarinalaisten hyväksi. Edunvalvonnan pitkäaikainen kokemus. Terveydenhoidon turvaaminen nyt ja tulevaisuudessa. Eläkeläisten tukeminen kotona asumisessa. Asumismenojen kohtuullistaminen.

 

Esko Lehtisalo

sosionomi, ent. työhallinnon asiantuntija, eläkeläinen 68-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

 

Haluan jatkossakin hoitaa yhteisiä asioita Kaarinassa. Vanhusten ja lasten asiat ovat minulle tärkeitä ja myös kaavoitus, jossa tulee pitää huolta myös lähivirkistysalueiden säilymisestä. Haluan jämäköittää päätöksentekoa; valmistelua pitää parantaa ja poliittisten ryhmien välisiä neuvotteluja käydä, jotta päästään eroon lautakuntien ja kaupunginhallituksen jopa viiden tunnin kokouksista.

 

 

Riitta-Liisa Lehtonen

peushoitaja, eläkeläinen 64-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

 

Halaisin jatkossakin olla kehittämässä Kaarinan kaupunkia ja sen palveluita. Minulle keskeisiä asioita ovat terveyspalvelujen saatavuuden kehittäminen ja ikä-ihmisten palveluiden turvaaminen sekä Kaarinan eri alueiden tasapuolinen kehittäminen.

 

Tiina Lehtonen

projektityöntekijä 34-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

 

Minun Kaarinassani ihmisillä on laadukas arki ja perusasiat kunnossa.Palvelut ovat lähellä ja niihin on helppo päästä. Niihin myös kaikilla on varaa.  

Omat kiinnostuksen kohteeni liittyvät erityisesti  kuntani työllisyyden hoitoon ja palvelujen saatavuuteen. 

Kaarinan tulee myös tarjota laadukkaita mielenterveyspalveluita asukkailleen sekä panostaa ennalta ehkäisevään toimintaan ja tekoihin. Hoitoon on päästävä nopeasti kun hätä on suuri. Lupaan puolustaa laadukkaiden palvelujen järjestämistä ja saatavuutta myös Kaarinan keskusta-alueen ulkopuolella.

 

Maria Nurmi

perhehoitaja, puhevammaisten tulkki, lasten ja nuorten erityisohjaaja, lähihoitaja 37-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

Olen kouluikäisten lasten äiti ja työskentelen kotona perhehoitajana. Aiemmin olen työskennellyt päiväkodissa. Työn ohella opiskelen hyvinvointivalmentajaksi, personal trainer’ksi. Vapaa-aikana harrastan mm. cross fittiä ja olen myös aktiivisesti mukana SDP paikallisyhdistys toiminnassa.

Olen ensi kertaa ehdolla kuntavaaleissa, sillä haluan omalta osaltani varmistaa että lapsiperheiden palvelut ovat riittävät, erityisesti erityislasten palvelut.

Mielestäni on tärkeää luoda ja tukea hyvinvointia useilla eri tavoilla. Lähiliikuntapaikkojen turvaaminen eri puolilla Kaarinaa sekä yhteistyön vahvistaminen seurojen kanssa edesauttaa että voimme luoda monipuoliset mahdollisuudet edulliseen harrastamiseen lähellä ihmisiä.

Itselleni lasten hyvinvoinnin lisäksi, myös ikäihmisten hyvinvointi on lähellä sydäntäni, miten liikunnalla saadaan ehkäistyä tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja ylläpidetty hyvään elämään tarvittavaa arkimotoriikkaa.

 

Pirjo-Riitta Ruohonen

opettaja, VTM 71-vuotias kuntavaaliehdokas Kesämäestä

Olen nyt toista kertaa ehdolla kuntavaaleissa. Minulla on laaja kokemus opettajan työstä sosiaali- ja terveysalalla. Kuluvan kauden olen ollut sivistyslautakunnan jäsen sekä Livian tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja yhtymävaltuuston jäsen. Olen myös Kaarinan kaupunginvaltuuston varavaltuutettu.

Haluan olla kehittämässä kaikille kaarinalaisille lapsille ja nuorille mahdollisimman hyviä kouluolosuhteita. Laadukas varhaiskasvatus on myös lähellä sydäntäni.

Kaarinan pitää tarjota lapsiperheille monipuoliset palvelut sekä kaikenikäisille kaarinalaisille hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut. Viihtyisä ja turvallinen asuinympäristö on tärkeä ihmisten hyvinvoinnille. Tämä pitää ottaa huomioon kaavoituksessa ja alueiden hoidossa.

Voimme yhdessä tehdä Kaarinasta ikäystävällisen ja entistä paremman kaupungin

Suvi Simelius-Nieminen

röntgenhoitaja (YAMK) 39-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

Haluan olla mukana kehittämässä Kaarinaa, jossa on hyvä olla ja elää vauvasta vaariin.

Minulle keskeisimpiä asioista ovat koulukiusaamisen ehkäisy ja estäminen.

Lapsilla ja nuorilla on lisäksi oltava mahdollisuus harrastaa tasa-arvoisesti. Myös hoito- ja hoivatyössä on panostettava työhyvinvointiin ja henkilöstön riittävyyteen.

Jouni Vuori

Työnjohtaja, kaivinkoneenkuljettaja, Rakennusliiton aktiivi 54-vuotias kuntavaaliehdokas Piikkiöstä

Haluan olla kehittämässä Kaarinaa tasapuolisesti kaikille asukkaille ja yrittäjille viihtyisäksi paikaksi asua ja yrittää. Haluan, että niin nuoret kuin vanhatkin saavat hyvät palvelut kaupungilta. Huolehdin siitä, että lapsille löytyy leikkipuistot lähistöltä ja ikäihmisille harrastus- ja tapaamispaikkoja.

Haluan varmistaa, että nykyiset ja tulevatkin rakennushankkeet hoidetaan vastuullisesti loppuun.

Viimeiset 4 vuotta olen ollut teknisen lautakunnan jäsen sekä varavaltuutettu. Lisäksi olen Rakennusliiton Turun alue-hallituksen jäsen, infra-alan osaston puheenjohtaja sekä Rakennusliiton Infra-alan valtakunnallisen tes-neuvotteluryhmän jäsen.