Kuntavaalit 2017

16.2.2017

Kuntavaaliehdokkaat 2017

 

Piikkiön sos. dem. yhdistyksen jäsenistä kuntavaaliehdokkuuteen ovat antaneet suostumuksensa Alho Niina (sairaanhoitaja, TtM), Elo Arto (yrittäjä, rautakauppias), Isomäki Hellu (yrittäjä), Kiukainen Susanna (vaihetyöntekijä), Lehtisalo Esko (sosionomi,asiantuntija), Lehtonen Riitta-Liisa (perushoitaja), Lehtonen Tiina (markkinointivastaava) , Loponen Markku (eläkkeellä), Reponen Mira (terveydenhoitaja), Ruohonen Pirjo-Riitta, Sirén Jukka (tohtori, VTM), Suominen Heikki (eläkkeellä) ja Jouni Vuori (kaivinkoneenkuljettaja).

 


 

EHDOKAS JUKKA SIRÉN

 

Olen Piikkiön Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja, SDP:n puoluevaltuuston varajäsen ja sairaanhoitopiirin tarkastuslautakunnan jäsen.

 

Olen kaksi lamaa ja kaksi nousukautta kokenut demokraattisen taloustieteen asiantuntija, 4 lapsen isä ja 3 lastenlapsen isoisä.

 

Valitettavasti nykyään on talousasioiden hoito annettu porvarillisen taloustieteen hallintaan.

Kaarinan kunnallisista palveluista ei saa tehdä voittoa tavoittelevia osakeyhtiöitä. Demokraattinen päätöksenteko tulee palauttaa Kaarinaan.

 

Talouspolitiikka tulee muuttaa inhimilliseksi ja SOTE-uudistus tulee muuttaa kuntavetoiseksi. Äänestämällä demareita osoitat hallituspuolueille (Keskustalle, Kokoomukselle ja Perussuomalaisille) ettet hyväksy nykymenoa.

 

SOSIALIDEMOKRATIA TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ KAVERIA EI JÄTETÄ.


 

EHDOKAS RIITTA-LIISA LEHTONEN

Olen kaupungin valtuuston jäsen
Teknisen lautakunnan jäsen
Piikkiön Eläkkeensaajat Ry:n puheenjohtaja
Piikkiön Jokilaakson Asukasyhdistys Ry:n puheenjohtaja

Olen kahden pojan äiti ja kolmen lapsenlapsen mamma!
Ammatiltani olen perushoitaja ja erikoistunut vanhustyöhön. Nyt kuitenkin eläkkeellä tehden jonkun verran vielä hoitotyötä
paikallisissa hoivalaitoksissa.

Olen toiminut pitkään yhdistys aktiivina eri yhdistyksissä ja nyt myös kaupungin luottamushenkilönä ja tunnen tarvetta pyrkiä vaikuttamaan kaupunkimme yhteisiin asioihin.

Esim. SOTE tuo tullessaan suuria muutoksia alueellemme koskien koko kaupungin väestöä. Palvelujen järjestäminen jatkossa on erittäin haastavaa, jotta jokainen ikään katsomatta saa tarvitsemansa palvelut kohtuudella.

Lähellä sydäntäni ovat nimenomaan ikä-ihmisten asiat jotka,  tässä erittäin nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa tahtovat jäädä liian vähälle huomiolle.

 

Seuraa minua facebookissa

 


 

EHDOKAS NIINA ALHO

 

Olen 34- vuotias kaarinalainen perheen äiti, sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Olen työskennellyt laaja-alaisesti hoitotyön erilaisissa tehtävissä, niin kotimaassani kuin ulkomaillakin, esimerkiksi vanhainkodeissa, sairaaloissa ja sairaankuljetuksessa. Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt Kaarinan kaupungin keskushallinnossa rekrytointisuunnittelijana, joten Kaarinan kaupunki on minulle varsin tuttu.

Haluan olla mukana turvaamassa laadukkaita, asiakaslähtöisiä ja tasavertaisia palveluita kaikille Kaarinalaisille. Mielestäni Kaarinan pitää olla aktiivisesti mukana maakunnan ja sote-palveluiden suunnittelussa, sillä vain silloin voimme vaikuttaa tulevaan muutokseen ja turvata sellaiset palvelut Kaarinalaisille, joita me pidämme hyvinä.

Mielestäni elinvoimaisessa kunnassa panostetaan lapsiin ja nuoriin. Esimerkiksi laadukkaan varhaiskasvatuksen, peruskoulutuksen, nuorisotyön ja liikuntapalveluiden kautta voimme antaa mahdollisimman hyvät eväät elämään kuntalaisillemme.  

Tulevalla kaudella on erityisesti kiinnitettävä huomiota ennaltaehkäiseviin ja hyvinvointia edistäviin palveluihin, joiden merkitys korostuu kunnan perustehtävissä sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen yhä enemmän. Kaarinan on otettava tässä haltuun uusi vahvempi rooli. Meidän pitää iskeä kiinni hyvinvoinnin suurimpiin nakertajiin, kuten yksinäisyyteen, passivoitumiseen ja osattomuuteen. Esimerkiksi työttömyys, eriarvoisuus ja syrjäytyminen ovat sellaisia asioita, joihin tulevana valtuutettuna haluaisin olla vaikuttamassa. Haluan tuoda päätöksentekoon enemmän inhimillistä näkökulmaa, jossa myös heikommassa asemassa olevat huomioidaan.

Minun Kaarinassani kaikilla on pääsy laadukkaisiin peruspalveluihin, osallisuus ja yhteisöllisyys lisääntyvät ja kuntalaisia  kuunnellaan päätöksenteossa.

 

Seuraa minua facebookissa ja twitterissä.


 

EHDOKAS HEIKKI SUOMINEN

 

Olen ollut Piikkiön kunnanvaltuuston jäsenenä vuodesta 1985 alkaen kuntaliitokseen asti. Piikkiön kunnanhallituksen jäsenenä olen ollut monta vuotta. Olen toiminut myös Piikkiön kunnanhallituksen puheenjohtajana. Olen tällä hetkellä Livian yhtymäkokouksen ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Päätin ryhtyä vielä kerran kuntavaaliehdokkaaksi, koska virtaa on vielä  jäljellä. Tavoitteeni on, että kaupungin tarjoamat palvelut eri ikäryhmille pysyisivät yhtä hyvinä kuin tähänkin asti.

Ihmisten hyvinvoinnin puolesta taisteleminen on kaupunginvaltuutetun tärkein tehtävä tulevalla valtuustokaudella.

 

 

 

 


 

EHDOKAS SUSANNA KIUKAINEN

Halu auttaa muita on aina ajanut minut erilaisten luottamustehtävien pariin.

Kaavoitus- ja rakennuslautakunnan jäsen, Livian hallituksen jäsen, Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jäsen, Piikkiön hyttitehtaan luottamusmies, Metallin valtuuston jäsen ja ammattiosaston hallituksen jäsen.

Olen 40-vuotias kolmen nuoren äiti. Koulutukseltani olen LVI-asentaja ja olen työskennellyt vaihetyöntekijänä Piikkiön hyttitehtaalla 10-vuotta.

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Siksi olen huolissani hallituksen tavasta toteuttaa koulutusreformia vähentämällä rajusti toisen asteen oppilaitosten rahoitusta. Lisäksi muutokset subjektiiviseen päivähoitoon asettaa pienten lasten perheet ja varsinkin lapset eriarvoiseen asemaan.

Meidän tulee huolehtia siitä, että huolimatta yhteiskuntamme vaikeasta taloudellisesta tilanteesta saamme säilytettyä hyvinvointivaltiomme tasapuoliset palvelut.

 

Seuraa minua facebookissa


 

EHDOKAS ARTO ELO

 

Olen syntyjään turkulainen, vuodesta 1981 piikkiöläinen. Naimisissa oleva kahden aikuisen lapsen isä sekä neljän, kohta viiden, lapsenlapsen onnellinen pappa.

Olen toiminut vuodesta 1985 ensin Piikkiön kunnan luottamustehtävissä ja yhdistymisen jälkeen Kaarinassa yhtäjaksoisesti 32 vuotta. Matkan vartrella olen ehtinyt toimia mm Piikkiön kunnanvaltuuston puheenjohtajana sekä eri lautakunnissa. Kaarinassa toimin tällä hetkellä valtuustossa sekä kaava- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajana. toimin myös aktiivisesti V-S Yrittäjissä sekä Piikkiön yrittäjien hallituksessa.

Vapaa-aikani kuluu kesäisin mökillä puuhastelessa lasten kanssa sekä marja- ja sienimetsässä.

Koen, että minulla on vielä paljon annettava Kaarinan kaupungin kehittämiseksi.


Tavoittena on saada mahdollisimman hyvä vaalitulos sekä ryhmällemme että myös itselleni.


Mikäli sote-uudistus toteutuu, pyritään takaamaan lähipalveluja myös kaupungin keskusta-alueen ulkopuolella, esimerkiksi Piikkiössä, Kuusistossa, Littoisissa jne. Lapsiperheiden tukeminen esimerkiksi Kaarina-lisän palauttaminen. Koko kaupunki tulisi pitää asuttuna eli kaavoitusta ja rakentamista tulisi ohjata myös keskusta-alueen ulkopuolelle.


Vain annetut äänet lasketaan ja vain niillä voi vaikuttaa. Vaaikka elämme muutosten keskellä, jää kuntiin vielä paljon päätösvaltaa asukkaiden elämään ja hyvinvointiin vaikuttamiseksi. Nappaa hihasta, jos haluat keskustella.


 

EHDOKAS MARKKU LOPONEN

 

Olen toiminut useissa kunnnallisissa luottamustoimissa.
Olen entinen yrittäjä. Olen myös naimisissa ja minulla on viisi lastenlasta.

Olen ehdolla Kaarinan puolesta.
Tavoitteet: Palveluiden tehostaminen ja parantaminen.
Tärkeimmät kysymykset: Piikkiön palveluiden säilyttäminen ja parantaminen.
 

 

 

 

 

 

 


 

EHDOKAS ESKO LEHTISALO

Olen Esko Lehtisalo. 64-vuotias mies. Tukka on jo harmaantunut mutta muuten koen itseni aika terveeksi. Neljä lasta ovat jo aikuisia ja lastenlapsiakin on viisi.Harrastan polittisten muistelmien ja lehtien lukemista,lintujen ruokkimista,pihan hoitoa, saunan lämmitystä, koiran taluttamista. Käyn myös säännölliseti munkkikahveilla Turun kahviloissa, koska olen vielä toissä Turussa.

Eniten vaikutan tällä hetkellä Piikkiön seurakuntaneuvostossa ja seurakunnan diakoniatyöryhmässä. Kaarinan perusturvalautakunnan kokouksiin olen osallistunut varajäsenenä muutaman kerran. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on alkanut Uudenkaupungin yhteislyseon yhteiskunnallisesta kerhosta vuonna 1968. Koko 70-luvun toimin sosialidemokraattisessa nuorisoliikkeessä ja myös opiskelijapolitiikassa Tampereen yliopistossa. Aika piikkiöläisessä kunnallispolitiikassa alkoi vuoden 1984 vaaleisa. Valinta valtuustoon tapahtui vuoden 1992 vaaleissa. Valtuustoura päättyi v.2008.


Kukaan ei pyytänyt mutta en osannut olla ryhtymättäkään ehdokkaaksi. Nämä taitavat olla viimeiset kuntavaalini; olenhan jo ikämies.


Tavoitteeni on saada mahdollisimman paljon ääniä, jotta ainakin varavaltuutetuksi pääsisi.Nyt olen 12 varavaltuutettu.


Rakennetun asuinympäristön kohentaminen ja myös yritysalueiden ilmeen parantaminen. 110-tien varsi erityisesti Voivalan kohdalla ei ole häävin näköinen. Se on kuitenkin yksi Kaarinan näyteikkunoista. Lapsia ja nuoria ajatellen tulee koulujen luokkakoot ja päiväkotien ryhmäkoot pitää riittävän pieninä. Vanhustenhuollon edelleen kehittäminen on tärkeää. Ensin hyvä kotihoito ja sitten turvallinen ja viihtyisä hoitokoti lienee kaikkien vanhojen ihmisten toivomus.


Lautakuntatoimintaa tulee uudistaa. Luottamushenkilöjen tulee olla todellisia päättäjiä ja kaupunkilaisten viestien eteenpäin viejiä.


 

EHDOKAS JOUNI VUORI

 

Olen Kaarinalainen maanrakennuslan moniosaaja, ikää on kertynyt 49 vuotta. Koulutukseltani olen mittaustyönjohtaja ja työskennellyt tässä tehtävässä ympäri suomea ja maanmittauslaitoksella Porissa.

2000-luvun alussa vierähti vuosi myös kriisinhallinta tehtävissä Etelä-Libanonissa Suomalaisen rauhanturvaaja pataljoonan rakennusryhmänjohtajana. Viimeiset vuodet ovat kuluneet kaivavien koneiden ohjaimissa ja työnjohtotehtävissä.

 

Minut  kuntavaaleihin sai lähtemään halu päästä vaikuttamaan kaarinan palveluiden säilymiseen hyvinä.

Pitkään olen seurannut päätöksen tekoa ja todennut,että mukaan tarvitaan päättäjiä jotka pystyvät rakentavasti toimimaan valtuustossa.

Minulle  on tärkeää,että panostetaa nuoriin, taataan varhaiskasvatuksen oleva laadukasta ,kuntalaisille taataan yhden mukaiset palvelut muuttuvassa terveydenhuolto uudistuksessa.

 

Kehotan ihmisiä käymään rohkeasti äänestämään, että saamme rakennettua paremman Kaarinan, joka huolehtii kaikista asukkaistaan.


 

EHDOKAS PIRJO-RIITTA RUOHONEN

 

Olen syntynyt Paimiossa ja asunut jo pitkään Kaarinassa. Aviomies Ilkka löytyi silloisesta naapurikunnasta Piikkiöstä. Meillä on kaksi aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi. Toimin opettajana sosiaali- ja terveysalalla.

Minulla on monipuolinen työkokemus sekä sosiaalialalta että opetustoimesta. Olen toiminut usean kauden Opettajien ammattijärjestön luottamusmiehenä.

Haluan vaikuttaa siihen, että Kaarina on tulevaisuudessakin hyvä kotikunta lapsille,nuorille ja aikuisille kaarinalaisille.

Kaikille kaarinalaisille lapsille on tarjottava laadukasta ja turvallista varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksen myönteinen vaikutus lapsen kehitykselle on tutkimusten mukaan suuri, joten oikeus siihen on oltava kaikilla lapsilla. Kaarinassa pitäisi asteittain siirtyä maksuttomaan varhaiskasvatuksen. Koululaisilla on oltava hyvä ja turvallinen oppimisympäristö. Kaarinan kaupunkisuunnittelussa on huomioitava entistä paremmin turvalliset liikenneolosuhteet.

Kaarinan on huolehdittava siitä, että mahdollisen sote-uudistuksen jälkeenkin sosiaali- ja terveyspalvelut säilyvät lähellä kuntalaisia. Kaikkia palveluita ei myöskään pidä yhtiöittää tai ulkoistaa. Varhaiskasvatuspalveluja on tarjottava kaikille lapsiperheille ja myös opetuksen laadusta ja monipuolisuudesta huolehdittava. Suunniteltava hyvin liikenteen turvallisuus koko kaupungin alueella.

Uskon, että voin hyödyntää monipuolista osaamistani sosiaali-ja opetusalalta kuntalaisten hyväksi. Jos pääsen osallistumaan kunnalliseen päätöksen tekoon, toivon tiivistä yhteydenpitoa yhteisten asioiden hoidossa.


 

EHDOKAS MIRA REPONEN

Olen ensikertalaisena mukana kunnallisvaaleissa. Otin haasteen vastaan, koska tiedän, että olen valmis sitoutumaan yhteisiin kehitettäviin asioihin ja antamaan omalla elämänkokemuksellani oman vahvan panokseni mukaan.

Perheessäni on tällä hetkellä kohta armeijaan lähtevä poika ja puoliso. Tytär asuu jo omillaan. Työhyvinvointiani hoidan liikunnalla sekä laajalla sosiaalisella ystäväverkostolla.

Päivätyöni suoritan Kaarinan kaupungin kotihoidossa terveydenhoitajana. Suoritan myös parhaillaan työn ohessa YAMK tutkintoa, kliinisen hoitotyön asiantuntijan linjalla. Hoitoalan kokemusta minulla on monesta Kaarinan kaupungin alueen ikäihmisille suunnatuista hoitopaikoista, joten sillä alalla mielestäni omaan laajan asiantuntijuuden.

Tulevalla valtuustokaudella pidän tärkeinä asioina ennakoivaa ja varhaista puuttumista lapsiperheiden arkeen tukea tarvitseville. Nuorten syrjäytymisen estämistä pidän myös tärkeänä. Kaikille nuorille tulisi turvata opiskelu- tai työpaikka. Nuoriin panostamalla säästämme tulevaisuudessa paljon! Haluan myös turvata ikä-ihmisten hyvän ja laadukkaan hoidon Sote:sta huolimatta.

Toivon, että annat oman panoksesi vaaleissa äänestämällä :)


 

 

EHDOKAS HELLU ISOMÄKI

 

Hei, olen Hellu Isomäki, yhden leikki-ikäisen ja kahden koululaisen äiti.

Olen ollut palkkatöissä lähihoitajana sekä yrittäjänä ja nyt viime vuosina myös virallistamattomana omaishoitajana.

Olen mukana asuinalueeni MLL n hallituksessa sekä eri yhdistysten toiminnassa.

 

Olen ymmärtänyt, että yhteiskunta on sellainen, millaiseksi me sen teemme.

Tarvitsemme siis paljon erilaisia vaikuttajia, sillä meitä on moneen lähtöön. Koen omaksi vastuukseni osallistua, koska tiedän ettei asiat ole hyvin, ja niitä pitää kehittää paremmaksi.

 

Lasten hyvinvointi ja koulutus on tärkeää minulle nyt. Yksinäisten vanhusten ja lasten pitäisi saada mahdollisuus harrastaa tai edes kuulua yhteisöön. Piikkiön kaltaiset asumiskeskukset on hyvä säilyttää elinvoimaisena ja mahdollistaa yritysten ja yrittäjien toiminta sekä turvata palveluita. 

SOTEn tullessa kunta pystyy panostamaan ennaltaehkäisevään toimintaan. 

Haluaisin nähdä Kaarinan elinvoimaisena, ympäristöltään puhtaana suunnannäyttäjänä. 

Heitetään toimimattomat vanhat prosessit pois ja kehitetään uusia toimintatapoja, jotta mahdollistetaan koulutus, työ ja hyvinvointi kaikille!


 

EHDOKAS TIINA LEHTONEN

 

 

 


 

Tärkeimmät päivämäärät vuoden 2017 kuntavaaleissa:

  • Vaalipäivä sunnuntai 9.4.2017
  • Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla 29.3.-1.4.
  • Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.
  • Ehdokashakemukset jätettävä viimeistään tiistaina 28.2. ennen klo 16
  • Äänioikeustiedot määräytyvät perjantaina 17.2. ja äänioikeusrekisteri perustetaan viimeistään 22.2.