Arkisto


 

1.12.2016

Jukka Sirén jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana

 

Yhdistyksemme valitsi syyskokouksessaan (15.11.2016)  vuodeksi 2017 puheenjohtajaksi Jukka Sirénin. Varapuheenjohtajaksi valittiin Niina Alho. Taloudenhoitajana jatkaa Erkki Kulju ja sihteerinä Esko Lehtisalo.

Yhdistyksen toiminnan painopisteenä tulevana vuonna on kuntavaalit ja näkyvyyden lisääminen mm. kuluneena vuonna ajan tasalle saatettujen nettisivujen välityksellä. Yhdistys käsitteli SDP:n periaateohjelmaluonnosta. Yhdistys haluaa korostaa erityisesti tavoitteena olevan verotuksen oikeudenmukaisuutta ja yhteiskuntaa, jossa jokaisella olisi mahdollisuus koulutukseen ja työhön. Yhdistys oli jo syyskuun kokouksessaan toivonut, että SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne voisi jatkaa tehtävissään helmikuun puoluekokouksen jälkeenkin.

Alkuperäistä julkaisua (Kunnallislehti 29.11.2016) mukaillen.


13.11.2016

Virkistysmetsä turvattava tuleville sukupolville

 

Luin eilen SDP:n periaateohjelmaluonnosta. Siinä painotetaan voimakkaasti myös ympäristönsuojelua. Neljän vuoden kokemus Kaarinan ympäristönsuojelulautakunnan puheenjohtajana vahvisti käsitystäni siitä, että meidän porukka maakunnallisessakaan tasossa ei ole kartalla ympäristönsuojelusta. Esim. Paimiossa Kriivarin alueen metsästä käyty keskustelu näyttäytyy niin, että SDP:tä ei paljon kiinnosta asutuksen lähimetsien suojelu eikä kiinnostanut Kaarinassakaan Hepojoen vanhan metsän suojelu. Turussa SDP näyttää Kokoomuksen kanssa yhdessä kannattavan suuria kerrostaloja ja tornia Kakolanmäellle. Ympäristöasioita ei pitäisi jättää Vihreiden yksinoikeudeksi. SDP:llähän oli aikanaan vankka rooli, kun Matti Ahteen johdolla perustettiin ympäristöministeriö. Kannattaisiko piirihallituksen käsitellä linjausmielessä näitä asioita ? Jottain tarttis tehdä, kun vaalitkin lähestyvät.

Hyvää syksyn jatkoa

Esko Lehtisalo

"Puiden suojelija"


 

7.11.2016

Kunnan tehtävät tulevaisuudessa

Tulevaisuuden kunta SOTE ja maakunta-uudistusten jälkeen Lainsäädäntöneuvos Jokisen mukaan.

 


 

6.9.2016

Piikkiön sos. dem. yhdistys ehdottaa Kaarinan sos. dem. valtuustoryhmälle.

Valtuustoaloitteen

 

Lukuisa joukko Piikkiön Kirismäen ja Haanväljän suunnalta kouluun meneviä lapsia käyttää reittinään Haanväljäntien ja Hadvalantien yhdistävää kevyen liikenteen reittiä nimeltään Metsärinteentie. Näkyvyys Hadvalantielle tultaessa on erityisesti Piikkiön keskustan suuntaan huono. Syksyisin ja keväisin pitkä heinikko estää näkyvyyden sekä autoilijoilta että jalankulkijoilta. Talvisin ovat lumivallit esteenä. Suojatien sijainti mäessä heikentää myös näkyvyyttä. Nopeusrajoituksista piittaamattomat autoilijat aiheuttavat omalta osaltaan vaaratilanteita. Tiellä kulkee runsaasti myös raskasta liikennettä. 

Edellä olevaan viitaten koululaisten ja muiden tien käyttäjien turvallisuuden parantamiseksi Kaarinan sos. dem. valtuustoryhmä esittää, että kaupunki esittää Varsinais-Suomen ELY - keskukselle, että Hadvalantielle Metsärinteentien kohdalla tehdään korotettu suojatie. 


Piikkiön Päivillä jaettiin ruusuja ja vaihdettii mielipiteitä.

 

Piikkiö Päivillä oli tuttuun tapaan mukana Piikkiön Ty. Mukanamme olivat myös kansanedustaja Ilkka Kantola ja Eeva-Johanna Eloranta. Ruusujen ja kahvien lisäksi vaihtuivat mielipiteet, sekä kuulumiset. Kiitos kaikille kävijöille ja talkoolaisille.


 

Tervetuloa liikkumaan!

Energiaa ja elinvoimaa eläkeläisille -tapahtuman ohjelma on suunniteltu niin, että kaikki pystyvät osallistumaan kuntotasosta huolimatta.
Päälle kannattaa laittaa vaatteet ja kengät, joissa on mukava liikkua. ​

Tapahtuma järjestetään seuraavina ajankohtina:

  • 9.6. klo 11.00
  • 16.6. klo 11.00
  • 23.6. klo 11.00
  • 30.6. klo 11.00
  • 7.7. klo 11.00
  • 14.7. klo 11.00

Yhden kerran kesto 45 minuuttia.
 

Paikka: Piikkiön yhtenäiskoulun alakenttä, Koulutie 2, Piikkiö

Lähistöllä on runsaasti P-paikkoja.

Tapahtuman vetää piikkiöläinen hyvinvointiyrittäjä Heli Väinölä. 

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille. 

Piikkiön SDP:n seurakuntavaalien ehdokkaat. Vasemmalta katsottuna Riitta-Liisa Lehtonen, Helena Adel, Jouni Vuori, Esa Rastas ja Esko Lehtisalo

Olemme tavattavissa K-Supermarket Piikkiön pihalla 2.11. Klo:15.00 alkaen ja 5.11. Klo:9.00 alkaen. Tarjolla kahvia, makeisia ja infoa seurakuntavaaleista  

 

EHDOKKAAT

Helena Adel, eläkeläinen

Osallistun seurakunnan toimintaan vapaaehtoisena, sekä käyn eläkeläisten iltapäivä-tilaisuuksissa ja käyn lauluharjoituksissa ja Kaiken kansan kahviossa ja aika usein jumalanpalveluksissa, joten pidän erittäin tärkeänä seurakunnan toimintoja.

 

Esko Lehtisalo, asiantuntija, sosionomi.

Seurakuntaneuvoston jäsen,seurakunnan diakoniatyöryhmän 
puheenjohtaja ja tiekirkko-opas

 

Riitta-Liisa Lehtonen, perushoitaja, eläkeläinen

 

Esa Rastas, veturinkuljettaja, eläkeläinen

 

Jouni Vuori, kaivinkoneenkuljettaja


 

toritapahtuma
torilla

Kaarinan toritapahtuma 2008